mortgage

aanvragen

hypotheken voor portugal

Het afsluiten van een hypotheek in het buitenland is een ingewikkeld proces en Portugal is daarop geen uitzondering. Voor iemand die niet volledig op de hoogte is, is het lastig om te bepalen waar te beginnen en om te weten of de gepresenteerde informatie correct is. Daarnaast bieden banken in Portugal niet altijd dezelfde voorwaarden aan klanten ook al hebben ze een vergelijkbaar profiel. De hypotheekmarkt in Portugal is vrij traditioneel, wat betekent dat het van essentieel belang is om de juiste contacten te hebben als u scherpe tarieven wilt krijgen.

 

Via ons bestaande netwerk en de relatie die we hebben opgebouwd met de banken, krijgen wij exclusieve aanbiedingen voor onze klanten. Dit leidt tot veel lagere rentes en aantrekkelijkere voorwaardes. Bovendien betekent onze dienstverlening ook dat u minder tijd kwijt bent en lagere kosten als het grootste gedeelte van het proces online geregeld kan worden vanuit het gemak van uw eigen huis. Binnen ons netwerk hebben wij ook geïdentificeerd waar de meertalige medewerkers werken, waardoor u in ieder geval in het Engels met uw lokale bank kunt communiceren en wellicht ook nog in uw eigen taal.

Beschikbare Hypotheek producten

 

Hypotheek Product

Maximale lening (laagste van taxatie of aankoopprijs)

Opmerkingen

Niet resident hypotheken

60-75 % Voor niet-residenten die geen belasting in Portugal betalen, bedraagt de maximale hypotheekwaarde 75% van de aankoopprijs (of taxatie als deze lager uitvalt). Enkele banken hanteren echter een maximale lening van 60%. Voor fiscale residenten die in Portugal belasting betalen bedraagt de maximale hypotheek 85%.

Hypotheken voor gepensioneerden

60-75 %

Als u ouder bent dan 60 en pensioen ontvangt, dan is het nog steeds mogelijk een hypotheek op uw eigen naam af te sluiten. Ook is het mogelijk om een familielid mee te laten tekenen, om de hypotheek veilig te stellen. Dit kan ook aantrekkelijke belastingvoordelen opleveren met betrekking tot erfrecht als zij mede-eigenaar zijn van de woning.

Bouwhypotheek

60-75%

Voor mensen die graag zelf een woning willen laten bouwen, bieden banken bouwhypotheken. Dit zijn geen standaard producten en lastig uit te leggen. We adviseren dat u contact met ons opneemt voor de details. Over het algemeen kunt u uitgaan van 60-75% financiering van het perceel en het pand samen

Commerciële hypotheek

50 %

Als u een pand koopt voor commercieel gebruik, zoals een restaurant of een winkel, bedraagt de maximale hypotheek 50% van de verkoopprijs (of taxatie als die lager uitvalt). Als uw doel is een bedrijf te starten, dan zal de bank om een onderneminigsplan vragen en indien van toepassing, bedrijfsresultaten van voorgaande bedrijven die daar gevestigd waren alsmede uw ervaringen met het leiden van een vergelijkbaar bedrijf.

Hypotheekvoorwaarden beschikbaar

Rentes

De meeste financiele instellingen gebruiken de jaarlijkse Euribor als de basisrente en voegen daar hun eigen marge aan toe, bijvoorbeeld Euribor + 2.5%. Over het algemeen verwachten ze dat u verschillende producten afneemt en verrekenen ze een korting op de rente voor elk product dat u afneemt. Verplichte producten zijn vaak een bankrekening van de bank die de lening verstrekt en een opstalverzekering bij een verzekeringsmaatschappij gekozen door de bank.

 

Als u gebruik maakt van onze dienstverlening dan bent u zeker van een veel lagere rente dan wanneer u zelf naar de bank gaat. Waar een bank normaliter een rente van 4.5% + Euribor aanbiedt, kunt u via ons een rente afsluiten vanaf Euribor + 1.73%. Daarmee bespaart u een aanzienlijk bedrag over de gehele looptijd van de hypotheek die kan oplopen tot tot duizenden euro’s (afhankelijk van de hypotheekwaarde).

 

Hoewel het merendeel van de hypotheken een variabele rente kent in Portugal, worden vaste rentes steeds populairder. Banken bieden vaste rentes aan voor verschillende looptijden, zijnde 2, 5 en zelfs 10 jaar, zeker nu de Euribor historisch laag staat. Een typische vaste rente voor een termijn van 5 jaar zou 2.5% zijn, dit verschilt echter per bank

 

Aflossingsvrije-hypotheek

Dit bestaat alleen voor bouwhypotheken in Portugal en als het aangeboden wordt dan meestal voor het eerste en tweede jaar van de looptijd.

 

Looptijd van de hypotheek

De meeste hypotheken kunnen afgesloten worden met een looptijd van 25 jaar (voor niet-residenten) en 30 jaar (voor residenten) met een maximale leeftijd van 75. Voor niet-residenten hanteren enkele banken een termijn van 20 jaar.

 

Wat zijn de kwalificatie criteria?

Alle hypotheekverstrekkers gebruiken een ratio, ook wel genoemd vaste lasten-tot-inkomens ratio, die het startpunt vormt om te bepalen of u in aanmerking komt voor een hypotheek. Dat betekent dat uw maandelijkse lasten, inclusief de nieuwe hypotheek, niet boven een bepaald percentage van uw netto inkomen mogen komen.

 

Normaal gesproken hanteert een bank een percentage tussen 30-35%. Hieronder een simpel voorbeeld hoe zo een berekening werkt voor een kandidaat in loondienst wiens enige maandlast de annuiteiten hypotheek is van hun hoofdwoning.

 

De kandidaat verdient €3.000 netto per maand.

 

30% van €3.000 = €900

 

Trek daarvan af de hypotheek in Nederland van €500 = €400.

 

Dus de aanvrager heeft in dit geval €400 te besteden voor een nieuwe hypotheek in Portugal.

 

Er zijn nog meerdere variablen die mee worden genomen in de afweging, maar dit geeft een eerste idee hoe een bank een aanvrager van een hypotheek beoordeelt. Wederom adviseren we dat u zo vroeg mogelijk in het koopproces met ons in contact treedt, aangezien we diepgaande kennis hebben ontwikkeld over de verschillende banken. Zo kunnen we er zeker van zijn dat u de beste aanbieding krijgt in de startfaste van uw aankoop.

 

Het aanvraagproces

 1. Initiële, beoordelingstoets zonder aankoopverplichting – via telefoon of door het invullen van ons formulier kunnen we u direct adviseren of een hypotheek goedkeuring gegeven wordt en onder welke voorwaarden.

 

 1. Een hypotheek offerte– volgend op de initiële analyse streven wij ernaar om binnen 24-48 uur een op maat gemaakte offerte toe te sturen.

 

 1. Inschrijven – als u de offerte accepteert, dan vragen we u onze voorwaarden te ondertekenen en de administratiekosten te betalen van €495,-. Hierop krijgt u een geld-terug garantie, wat betekent dat als de hypotheek niet goedgekeurd wordt door de bank, wij de administratiekosten terugbetalen (onderhevig aan algemene voorwaarden)

 

 1. Toesturen van aanvraag formulier van de bank – we zullen u ondersteunen bij het invullen van dit formulier en we zullen dit namens u toesturen samen met benodigde documenten, die wij pas vragen als u akkoord gaat met de aanvraag van de hypotheek.

 

 1. Besluit van de geldverstrekker – als de hypotheek goedgekeurd wordt, dan bevestigen we de voorwaarden en vragen of u daarmee akkoord gaat.

 

 1. Openen bankrekening en aanvraag taxatie – een bankrekening wordt op uw naam geopend en u zult een eerste storting moeten doen die de kosten dekken van de taxatie.

 

 1. Taxatie rapport – als de taxatie niet lager uitvalt dan de overeengekomen koopprijs en er zijn geen juridische complicaties, dan kan de hypotheek voltrokken worden.

 

 1. Afronden hypotheek – we zullen samenwerken met de bank en uw advocaat en we zullen bevestigen hoeveel geld er nodig is om het proces af te ronden, dat zo snel mogelijk overgemaakt moet worden naar de bank. Zodra het geld op de rekening staat, zal de bank de resterende documenten in orde maken en kan er een datum vastgelegd worden voor het ondertekenen bij de notaris.

 

 1. Afrondingsdag – de kredietgever voert alle noodzakelijke controles uit en draagt zorg voor de betaling van de onroerendgoedbelasting en hypothecaire belasting van de middelen die op de bankrekening staan. Zodra het pand en hypotheekakte zijn aangemeld, wordt u de eigenaar van het pand.

Tijdsduur

Het proces van begin tot eind duurt meestal 6-8 weken, maar er kunnen soms vertragingen ontstaan waar zowel wij als de kredietgever geen invloed op hebben. Wij kunnen u adviseren over de juiste tijdstippen voor het betalen van de deposito’s en de timing van de voltooiing, evenals het omgaan met eventuele vertragingen.

Waarom is het voordelig voor u om onze diensten te gebruiken?

 

 • Onafhankelijk hypotheek advies voor alle nationaliteiten.
 • Hypotheek offerte binnen 48 uur.
 • Nederlandse en Britse gekwalificeerde professionele adviseurs.
 • Gratis profielcheck en geen aankoopverplichting.
 • We spreken Portugees en zijn zeer goed afgestemd op de lokale banken en andere belanghebbenden. Daarnaast kennen wij het hypotheekproces van A tot Z..
 • Wij zullen u van begin tot eind begeleiden in het proces, waarbij we deskundig advies en optimale service bieden.
 • Aantrekkelijkere voorwaarden van de leningen voor onze klanten. Naast andere voordelen, zult u ook lagere maandlasten hebben.

© 2006-2018 Mortgage Direct S.L. Inscrita en el Registro Mercantil de Valencia. CIF: B97701569. C/Caballeros 37-2, 46001 Valencia, Valencia, Spain. Alle rechten voorbehouden.. naar begin pagina