mortgage

aanvragen

Hypotheek producten

70% hypotheken voor niet-residenten

Voor niet residenten kunnen we hypotheken tot 70% bieden van de aankoopprijs (of taxatiewaarde) van een vakantiehuis. Voor fiscale residenten (als u in Spanje belasting betaalt) bedraagt de maximale hypotheekwaarde 80%.

Scherpe rentes

Alle geldverstrekkers baseren de hypotheekrente op de jaarlijke Euribor*, met daarnaast een vaste rentevoet van de bank zelf, bijvoorbeeld Euribor + 3%. Wij kunnen echter hypotheekrentes bieden vanaf Euribor+ 1,3% voor premium, niet-resident klanten (vraag na of u voor deze rente in aanmerking komt). Voor niet premium klanten, zullen de rentes iets hoger zijn, maar altijd lager dan de standaard tarieven, of wanneer u zelf naar de bank zou gaan.
*Euribor is de rente die Banken in Europa onderling afspreken en die geldt voor elke bank aangesloten in de EU.

 

Mortgage direct heeft het voordeel dat we deels zelf kunnen bepalen welke rente te bieden, vanwege de sterke relatie die wij hebben met verschillende banken. Geen enkele andere makelaar heeft dit voordeel.

Aantrekkelijke voorwaarden

– Looptijd tot 30 jaar of 75 jarige leeftijd
– Met en zonder levensverzekering
– Lage boeterente bij tussentijds aflossen

Hypotheken voor gepensioneerden

Ook als u boven de 60 bent en een pensioen ontvangt, komt u in aanmerking voor een hypotheek, hierbij zijn dezelfde criteria van toepassing die betrekking hebben op de verhouding tussen uw vaste lasten en inkomen. Ook is het mogelijk om een familielid mee te laten tekenen om de hypotheek veilig te stellen, wat ook een erf-belastingvoordeel kan opleveren.

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheken bestaan momenteel niet in Spanje, behalve de mogelijkheid om de eerste jaren geen aflossing te betalen bij een bouwhypotheek. Om de maandelijkse aflossingen laag te houden, adviseren wij de langst mogelijke termijn. Daarmee heeft u de meeste flexibiliteit in het bedrag dat u maandelijks terugbetaalt.

Boeterente

Het is mogelijk om tussentijds af te lossen of de hypotheek in zijn geheel af te lossen. De boeterente bedraagt 0.5% van het bedrag dat u aflost gedurende de eerste 5 jaar en 0.25% in de daaropvolgende jaren. Ter illustratie, voor elke €10.000 die u eerder aflost, bedraagt de maximale boeterente in Spanje €50 gedurende de eerste 5 jaar. Na jaar 5 van de looptijd is dit nog maar €25.

Hypotheken voor groot vermogende klanten

Please see zie de pagina voor Gouden Visa en groot vermogende klanten

Commerciële Hypotheken

Als u een woning koopt die de bank classificeert als commerciële bebouwing (kantoren, winkels, hotels, B&B etc.) kunnen we hypotheken bieden die aansluiten op uw behoeften. De beschikbare hypotheek voor een dergelijke aankoop bedraagt normaliter 50% van de aankoopwaarde (of de taxatiewaarde als dat lager uitvalt) en de voorwaarden kunnen afwijken van de beschikbare hypotheken voor panden die voor privégebruik zijn.

Bouwhypotheek

We kunnen hypotheken bieden voor mensen die graag hun eigen huis willen bouwen. In elk geval moet de aanvrager eigenaar zijn van het perceel, voordat een bank financiering kan bieden voor bouwwerkzaamheden. De maximale financiering voor het perceel bedraagt 50% als eerste aanbetaling, maar in de meeste voorkomende gevallen alleen als de bouwwerkzaamheden al gestart zijn. Ook is het belangrijk dat alle papieren in orde zijn voordat de aanvraag gestart wordt, waaronder de bouwplannen van de architect, bouwvergunningen en offertes van de bouwwerkzaamheden. Een gespecialiseerde taxateur zal de waarde van het gehele project evalueren en de bank zal de lening baseren op deze taxatie. Een lening tussen 60-70% van de totale kosten van het project (inclusief de bouwgrond) is meestal mogelijk.

Spaanse BV (SL)

Sommige banken bieden de mogelijkheid om een aankoop te financieren die geregistreerd wordt op de Spaanse BV (Sociedad Limitada of SL in Spanje). Als het bedrijf wordt opgericht met als enige doel de aankoop van het pand, dan zal de bank het bedrijf of de eigenaar van het bedrijf evalueren op basis van de gangbare criteria. Aangezien het arbeidsintensiever is om een SL bedrijf te analyseren, zal een bank niet snel een dergelijke aanvraag goedkeuren. Over het algemeen zullen ze een aanvraag alleen evalueren als er sprake is van een klant of bedrijf met een zeer robuust financieel profiel. Er zijn belastingvoordelen wanneer een pand gekocht wordt op bedrijfsnaam, maar daarentegen zijn er ook administrative consequenties, zoals elk kwartaal een belastingaangifte invullen en het betalen van inkomstenbelasting.

Geld-onttrekken

Op dit moment is het alleen mogelijk om geld te onttrekken van een reeds gekocht pand, onder de voorwaarde dat het hypotheekvrij is. De bank kan tot 70% financiering goedkeuren van de huidige marktwaarde, maar alleen als het geld gebruikt wordt voor het financieren van een nieuwe aankoop, renovatie van het bestaande huis, of als het huis onderdeel is van een echtscheidingsregeling.

Hypotheek oversluiten

Het is onze ervaring dat deze hypotheekvorm nagenoeg niet voorkomt in Spanje. In het verleden waren enkele van deze hypotheekvormen beschikbaar, maar deze zijn van de markt gehaald. De kosten waren hoog en de voordelen wogen niet op tegen de nadelen. We adviseren klanten om te overleggen met hun huidige bank over de mogelijkheden tot verbeteren van de voorwaarden van de bestaande lening. Onze conclusie is dat de enige manier om van bank te wisselen is om de bestaande hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek te starten met een andere geldverstrekker. Dit heeft echter financiele gevolgen, namelijk zowel een boeterente i.v.m. aflossen bestaande lening, als afsluitkosten van de nieuwe hypotheek.

Hoewel we onze best doen de informatie op onze website correct weer te geven en tijdig bij te werken, kunnen producten en marktomstandigheden snel veranderen, we kunnen daarom niet garanderen dat de informatie 100% correct is te allen tijde. Neemt u alstublieft direct contact met ons op als u vragen heeft over bovenstaande of als er andere onduidelijkheden bestaan.

© 2006-2018 Mortgage Direct S.L. Inscrita en el Registro Mercantil de Valencia. CIF: B97701569. C/Caballeros 37-2, 46001 Valencia, Valencia, Spain. Alle rechten voorbehouden.. naar begin pagina